JCDecaux

Järjestelmäuudistuksella tehoa tiedonjakoon

JCDecaux on Suomen suurin ulkomainosyhtiö. Yritys hallinnoi erityyppisiä ulkomainoksia ja niiden jakelua useisiin eri mediaympäristöihin: joukkoliikenteeseen, kadunkalusteisiin sekä myymälöissä sijaitseviin point of sale -pisteisiin.

SAP Sybase ASE -relaatiotietokanta toimii JCDecaux’n toiminnanohjausjärjestelmän selkärankana. Toiminnanohjausjärjestelmällä ohjataan yrityksen liiketoimintaa aina myynnistä ja välinerekisteristä painoon sekä logistiikkaan. Varastonhallinta ja huolto ovat järjestelmän ulkopuolella.

”Tietokantaratkaisun avulla mahdollistetaan yhteistyökumppaniemme pääsy järjestelmään. Käyttäjät voivat tulevaisuudessa tarkastaa vapaat mainospaikat ja tehdä varaukset toiminnanohjausjärjestelmän avulla”, kertoo IT-päällikkö Nicolas Stubb JCDecaux’sta.

”Mikä hoituu tällä hetkellä paperilomakkeilla ja puhelimitse, tapahtuu tulevaisuudessa sähköisesti. Tämä säästää aikaa ja rahaa.”

Yhteistyökumppanit hyödyntävät järjestelmää itsenäisesti

Uusi toiminnanohjausjärjestelmä tulee nopeuttamaan tiedon jakamista. Paikalliset asiamiehet vastaavat valomainosten julisteiden vaihdosta. Tähän asti JCDecaux on lähettänyt asiamiehille julistelähetelistan, jossa on tiedot julisteiden paikasta ja kampanja-ajasta. Kun toiminnanohjausjärjestelmä otetaan käyttöön, listat lähetetään salattuna verkon yli. Asiamiehet saavat tiedon sähköisesti, ja julisteiden vaihdot nopeutuvat.

Järjestelmän jatkokehitystyön ohella uusi tietokantaratkaisu mahdollistaa muun muassa vikatilanteesta toipumisen sekä käyttäjien kirjautumisen yksillä tunnuksilla.

Mutkatonta yhteistyötä vuodesta 1999

Yhteistyö Sybasen kanssa alkoi jo vuonna 1999, jolloin JCDecaux otti käyttöönsä Sybasen kehittämän tietokantaratkaisun. Tuolloin JCDecaux'n järjestelmävalintaan vaikutti erityisesti se, että tietokanta oli PC- ja Mac-yhteensopiva.

"Yhteistyö on jatkunut mutkattomasti eikä järjestelmänvaihtoon ole ollut tarvetta. Nyt järjestelmän lisenssi päivitettiin, jotta yhteistyökumppanimme ja palvelun käyttäjät voivat jatkossa hyödyntää järjestelmää itsenäisesti", kertoo järjestelmäasiantuntija Janne Tenkanen JCDecaux'sta.

Yhteistyö syveni kesällä 2011, jolloin JCDecaux päivitti käytössään olleen Sybase ASE -tietokannan Enterprise Editioniin. Uusi laajempi versio mahdollistaa lähes rajattoman määrän samanaikaisia käyttäjiä. Uusi tietokanta tarjoaa korkean käytettävyyden palvelun (replication service).

ASE-tietokantaan lisätty Security & Directory Service Package mahdollistaa internetin yli tapahtuvan käyttäjätunnistuksen LDAP-verkkoprotokollan avulla. Loppukäyttäjällä on yksi salasana, jonka avulla hän pääsee tietokantaan. Kaikki liikenne suojataan SSL-salauksella.

Näin JCDecaux hyötyy

  • Yhteistyökumppanit voivat tulevaisuudessa käyttää varaus- ja tilausjärjestelmää itsenäisesti oman verkkoselaimensa avulla
  • Tiedonsiirto sähköistyy ja tehostuu
  • Säästetään aikaa ja rahaa

 

Käytetyt SAP Sybase -teknologiat

  • SAP Sybase ASE Enterprise Edition
  • SAP Sybase Replication Server
  • Security & Directory Service Package